25 Temmuz 2013 Perşembe

Midilli Adası


Midilli'nin merkezi
Ayvalık, Dikili ve Foça’dan feribotla Midilli’ye kolaylıkla geçebilirsiniz. Biz zaten önden Ayvalık’ta tatilimizi yaptığımız için ordan geçmeyi tercih ettik. Ayvalık’tan  Midilli’ye pek çok tur şirketi tur düzenliyor. Ancak biz tur almadan bağımsız hareket etmeyi tercih ettik. Turyol’un feribotlarıyla yaklaşık 1,5 saat süren bir yolculukla kendimizi Midilli’de bulduk. Turyol dışında Jale de Turyol gibi hemen aynı gün ve saatte Ayvalık gümrükten kalkıyor. Günü birlik gidecekseniz vizeye ihtiyacınız yok, ama biz kalmalı gitmek istediğimiz için İstanbul’dan vizemizi aldık. Feribot biletleri Ayvalık’ta gümrük’ün hemen karşısında Turyol acentasında satılmakta. Bazı gün iki sefer bazı gün tek sefer var, biz günü kazanmak için sabah 09.00 seferini tercih ettik. En önemli hatırlatma(!) yanınızda mutlaka bol bol euro taşımanız gerekmekte, çünkü belli başlı bir kaç butik ve mağaza dışında adanın hemen hiç bir yerinde (kaldığımız otel dahil) kredi kartı malesef geçmemekte. Midilli Yunanistan’ın 3.büyük adası, bir adadan çok büyük bir şehir gibi. O yuzden tavsiyem bizim gibi araba kiralamanız. Bunu da seyahatinizi planlarken oraya gitmeden yapmalısınızki orada araba kalmadı gibi bir surprizle karşılaşmayınız. Arzu edenler kendi arabalarıyla da feribotla geçebiliyorlar ancak o zaman prosedur cok uzuyor. Uluslararası ehliyetten, aracın sigortalanmasına kadar maddi manevi bir işlemler silsilesi...


Molyvos
Midilli’ye vardığımızda bizi boydan boya bir sahil dizi dizi cafeler, restaurantlar ve küçük dükkanlar karşıladı.
Gümrükten geçer geçmez, hemen arabamızı kiraladığımız acentayı bulduk ve arabımızı alarak adanın tereddütsüz en güzel yeri olan Molyvos’a sürmeye başladık. Kaloni üzerinden yaklaşık 1 saatlik bir yolun ardından Molyvos’a vardık, (yanınızda mutlaka harita olsun, acentalardan istemeyi unutmayın) otelimiz ; Marianthi Toroz Rooms & Studios. Oteli www.booking.com ‘dan ayarladık, geceliği 35 Euro, kahvaltı yok ama oldukça şirin, temiz bir otel fakat konfor ve luks arayanlar için doğru adres değil.



Marianthi Toroz Rooms&Studios
Oteliniz ne olursa olsun kaldığınız yer Molyvos’ta olsun. Molyvos limanı, irili ufaklı rum evleri, taşlı ve bol yokuşlu yollarıyla ve ihtişamlı kalesiyle hayran kalınacak bir köy hatta kasaba. Deniz kenarında dizi dizi restaurantlar var, hepsi birbirinden güzel, fazlaca turistik, biz tercihen en yerel ve turistik olmayanına oturduk, hemen önü deniz ancak kumdan denize girmeye alışık olanlar için fazla taşlı gelebilir. O zaman hemen Molyvosa 5 km uzaklıktaki Petra köyüne gidebilirsiniz ki biz öyle yaptık, orası kumdan denize girmeye elverişli, bir kaç tane yan yana plaj ve tesis var, canınızın çektiğine gidin.


Petra Plajları
 Molyvos tamamen yürüyerek gezilesi bir yer tüm yokuşlarına rağmen. Sağlı sollu turistik mağazalar, şık butikler, irili ufaklı cafeler, geze geze kendinizi kaleye kadar çıkmış buluyorsunuz. Akşam yemeği için iki güzel tavsiyem var; ilki bu yokuşlardan birinde dev bir çınar ağacının altında oturup, uzonuzu içip, nefis yunan yemekleri yiyebileceğiniz Tropicana Restaurant. Diğeri limanda, denizin dibinde, yan yana dizilmiş restauranlardan adı Octapus olanı. İkisinin de çok geniş bir menüsü var, Octapus daha çok deniz ürünleri üzerine, Tropicana’da dana, domuz ve kuzu etinden yapılmış spesiyaller de mevcut. İkisinin de mezeleri çok başarılı...



Octapus Restaurant
Tropicana Restaurant
Hemen merkezde Congas Beach Bar mutlaka görülmeli...Hatta gün batımında bir akşamüstü içkisi içilmeli, biz o kadar beğendik ki, taşlı denizine rağmen yarım günümüzü burda geçirdik. Çok özenle dekore edilmiş bir bar, aynı zamanda gündüz yarı plaj.
 

Congas Beach

Molyvos’tan başka adanın diğer taraflarını görmek için tavsiye isterseniz; Kalloni ki zaten burası Midilli’nin merkezine dönerken de mecburen önünden geçeceğiniz bir yer, mutlaka uğrayın. Midilli’nin merkezi yani feribotun yanaştığı bölge boylu boyunca sahiliyle gezilmeyi hakediyor. Bunun dışında çok geleneksel bir köy gezmek isterseniz daha güneyde Agiasos’u ziyaret edin. Hala vaktiniz kaldıysa virajlı ve bozuk yollara da aldırış etmezseniz Plomari’de denize girebilir, gün batımında oranın yerel restaurantlarından birinde güneşi batırabilirsiniz.

Agiasos

İki gecelik Midilli servüvenimiz çok güzel anılarla Turyol’un feribotuna binerek son buldu.


Bahsi geçen yerlerin iletişim bilgileri:

TROPICANA Cafe - Restaurant
Kyriakou Square
Molivos, island of Lesvos, TK-81108, Greece
Tel: +30-22530- 71869, E-mail: info@unique-molivos.com


THE OCTAPUS Restaurant
Tzanetos Vamvoukos
Molivos' Harbour,
Lesvos island, Greece, TK-81108
Tel: +30-22530-71317, E-mail: contact@octapus-restaurant.com


CONGAS Beach&Bar
Molyvos Lesvos
81108
Greece
Tel: +30 22530 72181, Email: info@congas.gr


MARIANTHI TOROZ Rooms&Studios
Molivos, Lesvos Island, TK 81118,Greece
Tel:+30-22530 71147, Email:toroz@otenet.gr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder